Novinky


Maturitní ples oktávy

7. 12.

V sobotu 26. ledna se bude ve Staré Huti konat maturitní ples oktávy. Jak už se stalo zvykem, i letošní maturanti se budou snažit o skvělou zábavu pro mladé i pro dříve narozené. Čeká vás mafiánské prostředí Chicaga 60. let, ale myslíme si, že se nemusíte ničeho obávat. K tanci i poslechu vám bude hrát nadčasová skupina Dynamic pod vedením Karla Čiháka, o další zábavu se postarají studenti oktávy.

Lístky si můžete zamluvit u paní prof. Čapkové. Těšíme se na vás 26. 1. 2008 ve 20 hodin v prostorách kulturního domu Stará Huť.

Studenti oktávy

Co se stalo s Vánoční akademií

4. 12.

Vánoční akademie letos před Vánoci nebude! Bohužel pronájem sokolovny nevyšel a po zvážení všech dalších alternativ byla akademie přesunuta na pozdější termín. Jednáme o možnosti uspořádat akademii 4. ledna 2008. V pátek 21.12. proběhne normální výuka.

AKTUALIZOVÁNO: Akademie se bude konat v pátek 4.1.2008 v dobříšské sokolovně. Srdečně zveme i všechny bývalé absolventy na toto tradiční (letos mimořádně až po svátcích) setkání.


PF 2008

22. 12. Studenti a profesoři Gymnázia Karla Čapka Vám přejí pokojné prožití vánočních svátků a mnoho zdraví, štěstí a síly v novém roce.

Soutěž: Navrhni novoročenku

7. 11.
Gymnázium Karla Čapka Dobříš
vyhlašuje
interní soutěž pro studenty
NAVRHNI PF 2008

Návrhy v černobílém provedení pohlednicové velikosti odevzdejte do kanceláře školy nejpozději do 7.12.2007. Nejlepší návrháře čeká odměna.
Konzultace, poradenství u tajemnice soutěže Jany Universalové

Třídní schůzky

3. 11. Dne 21.11.2007 v 17 hod. se konají třídní schůzky, na kterých budou rodiče informováni o prospěchu a chování žáků. Třídní schůzky pro tercii budou o týden dříve - 15. listopadu od 16:30.

Stávka 4. prosince

29. 11. Vážení rodiče,
i pedagogové Gymnázia Karla Čapka se přihlásili ke stávce dne 4. 12. 2007. Vzhledem k tomu, že se stávky zúčastní téměř všichni zaměstnanci, bude škola tento den uzavřena.
Ve výjimečných případech zajistíme dozor nad žáky, kteří plní povinnou školní docházku (v době od 8 do 12 hodin). Pokud Vaše dítě plní povinnou školní docházku, podepište prosím v jeho indexu přečtení této informace. Děkujeme za pochopení.
Mgr. Zdeňka Cimická, ředitelka školy

Žádná školní jídelna v úterý nevaří - obědy všech strávníků budou automaticky odhlášeny.

Lyžování o jarních prázdninách

26. 11.
Školní sportovní klub při Gymnáziu K.Čapka v Dobříši
pořádá v termínu 1.- 6.února 2008
Lyžařský zájezd na jarní prázdniny Příbrami v St.Michael v Rakousku

více informací v letáku

Toto je konečná verze webu

19. 11. a přísahám, že již na design nesáhnu .c) - alespoň do konce školního roku. Během posledních 2 měsíců prošel školní web několika radikálními proměnami. Ke všem jste měli konstruktivní připomínky, za které děkuji. Jelikož nelze vyhovět všem, vznikla na základě většinového názoru tato verze - již definitivní. Myslím, že po absolvování několika "úkroků stranou" je již třeba web stabilizovat a neměnit. Nyní budou následovat 2 týdny testování a vychytávání chybek - kdyžtak napište do fóra...

Turnaj ve volejbale / stolním tenise

13. 11.
Školní sportovní klub při Gymnáziu K.Čapka Dobříš pořádá
Turnaj chlapců a dívek ve stolním tenise
datum: 5.12.07 / začátek: v 10h, během Dne otevřených dveří / místo: v přízemí gymnázia na 2 stolech, míčky a pálky vlastní
Přihlášky v kabinetě Tv do 30.11.07
Mezitřídní turnaj smíšených družstev ve volejbale
datum: pátek 7.12.07 / začátek: v 15h, od 14 hod možnost rozcvičení v gymnastickém sálku / místo: tělocvična 1.ZŠ
Přihlášky v kabinetě Tv do 30.11.07

Beseda o mezinárodních programech

13. 11. Dne 21.11. proběhne v učebně fyziky od 14.00 beseda o mezinárodních studijních programech v zahraničí. Akce je  určeny pro studenty 1., 2. ročníku, kvinty a sexty a zúčastní se jí zástupce agentury YFU. Informace v kabinetě výchovného poradce, Z.Čapková

20 000 FOTOGRAFIÍ ve fotogalerii

5. 10. 5. října  2007 překročily školní stránky další mezník - ve 12:38 byla přidána na server dvacetitisící fotografie do galerie. Autorem fotky je Miloš Čapek a je z francouzského Tonnerre. Můžete ji vidět zde, gratulujeme!

Okolí Voznice jak ho neznáte

4. 10. Biologicko-geologicko-společenská exkurze
V sobotu 13.10. 2007 se koná výlet v rámci studijního programu  Gymnázia Karla Čapka Dobříš biologie a historie v praxi.  Navštívíme Voznický potok a Kocábu po nevyznačených cestách... Podzim už je v plném proudu a byl by hřích sedět doma a NEFOTIT!!! Sraz v 9.15 na náměstí na Dobříši a odjezd je v 9.27 na Voznice.
S sebou turistické vybavení, jídlo na celý den, pití. Zájemci nechť se hlásí u mě osobně či na mail (Vabin@seznam.cz) nebo tel .: 737-765-929.

Ondřej Bílý

Předpokládaný návrat v 17.00.


Scholla pittura 2007

31. 10.
Dovolujeme si Vás pozvat ma zahájení výstavy prací žáků
3. ročníku a septimy

Scuola Pittura

ve čtvrtek 1. listopadu 2007 v 18:00 v respiriu

výstavu zahájí ředitelka školy

Tak to bylo, tak to bude

22. 10.
 rámci projektu Biologie a historie v praxi pořádáme přednášku
Ondřeje Bílého
 TAK TO BYLO TAK TO BUDE 
Kdy: ve středu 31.10.2007 v 14.00 v posluchárně biologie
přeloženo - v učebně fyziky

PROGRAM: Promítnutí a stručné zhodnocení akcí v létě 2007 - fotoprojekce akcí na příští prázdniny (Laponsko, Litva).

Zájemci se dozví kompletní info o akcích pořádaných v létě 2007 i o těch co se teprve pořádat BUDOU ! Všichni zájemci o cestování, přírodu a nevšední zážitky jsou vítáni… Přijďte se podívat na záběry z výprav, které budete moci zažít na vlastní kůži v rámci projektu biologie a historie v praxi.


Přístavba - pokryto

18. 10. Ode dneška jsou všechny učebny v přístavku (od červené a žluté po aulu) pokryty WiFi signálem s přístupen do školní sítě (a tím pádem i k Internetu). Přístupový bod (AP) darovala společnost DobrisNet.

Přihlášení na stránky gymkc.cz

11. 10. Na stránkách gymkc.cz byla obnovena možnost přihlášení (uživatelské jméno a heslo máte stejné, jako do školní sítě, heslo nejde změnit .c)
Přihlášení uživatelé vidí kompletní rozvrh, mají dostupné suplování (prozatím v testovacím provozu, plně funkční od prosince), mohou stahovat celé fotogalerie v zip, přihlášení do pošty mají na titulní stránce, učitelé mohou editovat své údaje. Připravujeme další funkce dostupné pouze přihlášeným uživatelům.
Případné (realizovatelné) požadavky na další funkce směřujte do Fóra.

Rozvrh hodin na Internetu

30. 9.

Od konce školního roku 06/07 intenzivně pracujeme na internetovém rozvrhu hodin. Předpokládali jsme, že od září 2007 bude aplikace plně funkční. Bohužel zavádění systému neprobíhá dostatečně rychle (stavíme z "čisté vody"), a tak se rozvrh na Internetu objeví později.

Práci komplikuje velké množství dat a složitost podkladů (např. věřili byste, že se našich 12 tříd a 344 žáků dělí  ve výuce do úctyhodných 160 různých skupin? - a všechny musí být v systému zaneseny včetně jmen svých členů :c(

Naštěstí již vstupujeme do finální fáze a systém by mohl být spuštěn do testovacího provozu v polovině listopadu.


Nové e-maily

27. 9. Od 25. září 2007 přecházíme na nový e-mailový server poskytovaný společností Google. Všichni uživatelé vytvoření po 30.6.2007 získají svou e-mailovou adresu ve tvaru jmeno.prijmeni@gymkc.net. Prozatím se tato změna týká tercie a 1.ročníku. Staré e-mailové adresy (tvar uživatelskéjméno@gymkc.cz) budou nadále plně funkční, nebude ale již probíhat zakládání nových uživatelů. Všichni noví uživatelé získají novou adresu na doméně gymkc.net.
Výhledově plánujeme spojení obou služeb do jedné - přesun veškeré pošty na google pod doménou gymkc.cz, ke změně ale nedojde dříve než za 2-3 roky.

Matematická olympiáda

23. 9. ve fóru najdete zadání okresního kola matematických olympiád.

Klasifikační řád a ŠVP

22. 9. Se začátkem školním roku 2007/2008 vstoupil v platnost inovovaný Klasifikační řád - najdete ho mezi dokumenty na stránce Povinně zveřejňované informace (zde).
Druhou změnou je "nový" studijní obor víceletého gymnázia - počínaje letošní primou se mění studijní obor víceletého gymnázia na 79-41-K/81. Změna kódu oboru a organizace studia souvisí se školním vzdělávacím programem Karlík.

Expedice na léto 2008

13. 9. V rámci projektu Biologie a historie v praxi proběhnou v létě dvě expedice - do Litvy a do Laponska. Sledujte stránky projektu http://www.gymkc.cz/page/projekty/biodej.html.
Letáky 

Výsledek hlasování

10. 9. Plebiscit mezi návštěvníky těchto stránek (viz obrázek) rozhodl o tom, že nový WiFi přístupový bod bude umístěn u auly.
Uvedení do provozu předpokládáme koncem září.


Problémy s poštou vyřešeny

4. 8. Aktualizováno: webové rozhraní pro poštu i moodle fungují. Bohužel přetrvávají problémy s databází MySQL - přetížení serveru.

Přibližně od pátku 3.8. dochází k častým výpadkům webového rozhraní ke školní poště (adresa mail.gymkc.cz). Pošta FUNGUJE, problém se týká webu - maily přicházejí, dostupné jsou bohužel pouze přes poštovní klienty (typu Thunderbird). Na odstranění problému usilovně pracuje náš provider. Obdobné problémy má i moodle.gymkc.cz - omluvte tedy jeho dočasnou nedostupnost.

Úvodní kurz video

24. 8.

Mrkněte na klip z úvodního kurzu Brdy 2005 na video.google.com.

Mimochodem - každý rok jsme v rámci úvodního kurzu navštívili na kole Padrťské rybníky, Teslíny a přímo kótu 718, kde je naplánován kontroverzní americký radar. Letos by to nešlo - zaprvé prostor je uzavřen, ale hlavně úvodní kurz pořádáme na ostrově mezi Hlásnou a Zadní Třebání.



Trasa do Třebáně

23. 8. Ve fóru naleznete mapku a popis cyklistické trasy do Zadní Třebaně na úvodní kurz.

Prázdniny ve školním roce 07/08

13. 8. Podzimní prázdniny připadnou na čtvrtek 25. října a pátek 26. října 2007.
Vánoční prázdniny budou zahájeny v sobotu 22. prosince 2007 a skončí ve středu 2. ledna 2008. Vyučování začne ve čtvrtek 3. ledna 2008.
Jednodenní pololetní prázdniny připadnou na pátek 1. února 2008.
Jarní prázdniny jsou stanoveny na 4.2. - 10.2. 2008.
Velikonoční prázdniny připadnou na čtvrtek 20. března a pátek 21. března 2008.
Hlavní prázdniny budou trvat od pondělí 30. června 2008 do neděle 31. srpna 2008.

Úřední hodiny o prázdninách

4. 7. Úřední hodiny (potvrzování průkazek...) o letních prázdninách jsou stanoveny na každou středu od 9:30 do 11:00.

Lyžařské kurzy 2008

30. 7. Na stránkách Školního sportovního klubu naleznete informace k lyžařským kurzům pro nadcházející školní rok.

Informace pro studenty prvních ročníků

30. 7. Na stránkách Školního sportovního klubu nalezne leták s informacemi o úvodním kurzu.
Seznam učebnic pro studenty 1. ročníku (tř.uč. Čapek) naleznete ve fóru.

Expedice Apuseni

18. 7. Na stránkách vzdělávacího programu Biologie a historie v praxi najdete leták a přihlášku na expedici do Apusen - červenec/srpen 2007. 

Odstávka serveru

16. 7. Přes prázdniny bude z důvodu plánované údržby částečně odstaven školní server starající se o správu uživatelských účtů. Z toho důvodu není možné až do odvolání provést přihlášení na stránky gymkc.cz - ostatní služby (pošta, web) fungují bez omezení.

Vývoj lidové tvorby - středa 20.6.

9. 6.

Ve středu 20.6.2007 od 17 hodin pořádá sekunda pro rodiče prezentaci svých prací na téma Vývoj lidové tvorby. Prezentace se uskuteční v aule Gymnázia K.Čapka v Dobříši a jsou na ni zváni nejen rodiče, ale všichni zájemci o studentskou tvorbu.


Prezentace projektů - pondělí 25.6.

9. 6. V pondělí 25. června  2007  proběhne v Kulturním domě dvouhodinový program, kde přítomné seznámíme s výměnnými pobyty v Holandsku, Norsku, Francii, s výtvarným kurzem v Itálii a s projekty v Duisburgu, Weilburgu a Finsku. Srdečně zveme všechny rodiče a přátele školy.

Ten samý den se akce zúčastní i žáci školy - od 8 hod a od 10 hod.

Prázdninový sjezd Vltavy

27. 6.
Školní sportovní klub při Gymnáziu K. Čapka v Dobříši
pořádá
Prázdninový sjezd řeky Vltavy 22. – 26.8.07  

odjezd – ve středu 22.8. vlakem z Příbrami v 9.39 h  sraz na Příbrami v 9.15 (příjezd do Vyššího Brodu 13.40 h )
příjezd – v neděli 26.8. vlakem na Příbram v 16.21

více informací na stránkách ŠSK

Expedice Delta Dunaje

27. 6.
Na stránkách vzdělávacího programu Biologie a historie v praxi najdete leták a přihlášku na expedici do delty Dunaje - červenec 2007. 

Odklad státních maturit

19. 6. Poslanci podpořili drtivou většinou odklad státních maturit na rok 2010. Původně měly být už příští rok, studenti ale proti návrhu protestovali. Novelu musí ještě schválit Senát.
S návrhem souhlasilo 152 poslanců ze 182 přítomných. Proti byl pouze jeden.
Zatím platný zákon počítá s tím, že nově se bude maturovat poprvé už v roce 2008.

Malá maturita

1. 6. Studenti kvarty si jako volitelné předměty k malé maturitě vylosovali chemii a fyziku.

Ve středu již skládali písemnou zkoušku z matematiky a českého jazyka, dnes je čeká anglický jazyk a právě dva vylosované předměty - chemie a fyzika.

Poslední foto

25. 5. V pátek dopoledne byly doplněny do fotogalerie poslední fotografie z maturitních zkoušek
Maturitní zkoušky 2007
Připravujeme fotky z předávání maturitních vysvědčení - měly by být vystaveny během víkendu.

Maturita on-line

21. 5. V maturitních zkouškách prospěli všichni studenti oktávy i 4. ročníku.Sedm z nich dokonce se samými výbornými. Gratulujeme všem absolventům k úspěšnému složení zkoušek dospělosti.

oktáva  4. ročník 
prospěl(a)
14 16
s vyznamenáním
11
12
z toho samé výborné
5
2
celkem odmaturovalo
25
28
aktualizováno: ČT 15:30

Exkluzivně na www.gymkc.cz

16. 5. Maturitní ples oktáva 2007 Exkluzivně přinášíme část fotek z maturitního plesu oktávy 24. března 2007. Naleznete ve fotogalerii.

Přijímací řízení do 1. ročníku uzavřeno

14. 5. Přijímací řízení do 1. ročníku čtyřletého studia (7941K401) bylo uzavřeno. V prvním kole bylo přijato 27 uchazečů, v kole druhém 3 uchazeči (C2/07/04, C2/07/03, C2/07/05). Celkem bylo přijato 30 žáků.
Třídní schůzky rodičů žáků přijatých to prvních ročníků proběhnou 25.6.2007 od 17:00.

Blokování uživatelských účtů

4. 4. Od 4. dubna 2007 byly zablokovány tyto uživatelské účty:
buddha - porušení pravidel, HL
spunt - porušení pravidel, mp3
jelinek - porušení pravidel, HL
kryton - porušení pravidel, mp3
tomcek - porušení pravidel, mp3

2. kolo přijímacího řízení

30. 4. Ředitelka školy vyhlašuje 2. kolo přijímacího řízení do 1. ročníku čtyřletého stuia (7941K/401 - gymnázium všobecné).
Termín: 14. května 2007
Volná místa: 3

Uchazeči doručí přihlášku + výsledky SCIO testů (případně národních srovnávacích zkoušek) do 7.5.2007.

Rekord stránek gymkc.cz

25. 4. V úterý 24. dubna 2007 padl navštěvnický rekord stránek - za 24 hodin navštívilo školní prezentaci 661 unikátních návštěníků  - to je téměř dvojnásobek počtu žáků naší školy.
Statistiky najdete na TOPlistu.
Díky.

WiFi mimo provoz

23. 4. Do pondělí 30. dubna 2007 bude mimo provoz školní WiFi hotspot v prvním patře (pojede na výlet .c)

Přijímací zkoušky

20. 4. V pondělí 23. dubna 2007 proběhnou přijímací zkoušky do primy a 1.ročníku. Pokyny pro uchazeče.

Požár budovy školy

11. 4. Ve středu 11. dubna vypukl na severní straně budovy školy v cca 16:10 požár. Oheň vzplanul nedaleko plynové kotelny a jen díky tomu, že se právě konala pedagogická rada a většina vyučujících byla v budově školy, nedošlo k jeho rozšíření. Plameny sahající až pod okna v druhém patře zkrotila školní požární hlídka, hasiči poté požářiště definitivně uhasili. Budova školy nebyla významně poškozena.
Oheň měl podle prvního šetření způsobit zapálený časopis.


Úřední hodiny

8. 3. Úřední hodiny v době jarních prázdnin jsou stanoveny na úterý 13. března 2007 od 9 do 11 hod.        

Fotky z hor

4. 3. Ve fotogalerii již naleznete první fotografie z letošních lyžařských kurzů - Saint Michael.
Již brzy zveřejníme snímky z maturitního plesu 4. ročníku.

Novinky ve fotogalerii

4. 3. Po krátkém testování (cca 2 hod :c) jsme spustili novou funkci naší fotogalerie. Po otevření galerie se přihlášeným uživatelům objeví odkaz , který umožňuje stáhnout celou galerii v zip archivu. Doufáme, že Vám to ušetří práci. Pozor, počítejte s velikostí galerie - pokud je v ní 270 fotografií, archiv zip může mít i přes 30 MiB.

Přednáška Thajsko

30. 3. V rámci projektu Biologie a historie v praxi pořádáme přednášku ze studijní cesty Ondřeje Bílého po jihovýchodní Asii
THAJSKO
Kdy: ve středu 18.4.2007 v 14.00     Kde: v posluchárně biologie
Uvidíte nevídané, uslyšíte neslýchané, promítány budou nejen fotky ale i filmové záběry z džungle i  korálových moří… Budou k dispozici také praktické ukázky z přivezených trofejí z moře a také budete mít možnost ochutnat některé místní speciality. Všichni zájemci o cestování, přírodu a nevšední zážitky jsou vítáni…

Exkluzivně na www.gymkc.cz

3. 3. Aktualizováno
prezentaci najdete v kronice.

Už v neděli 4. března 2007 můžete na našem webu exkluzivně vidět prezentaci 4. ročníku, která bude v premiéře uvedena na maturitním plese.
Těšte se, máte na co!

Konference projektu Comenius

21. 3. Dovolujeme si Vás pozvat na mezinárodní studentskou konferenci, která se koná dne 27. března 2007 ve 14,30h v Pastoračním centru sv. Tomáše v Dobříši.
Na programu je prezentace prací projektu COMENIUS. Společné téma „One Environment – different cultures“ představí postupně studenti GKČD a hosté partnerských škol z Německa, Polska, Španělska a Francie.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Maturitní ples

19. 2.
Přijďte se podívat na největší událost letošního školního roku!!!
Celý večer Vám bude hrát skvělá kapela Horvath band.
Nenechte si ujít večer plný překvapení v dobříšské sokolovně.
4. ročník si pro Vás připravil dechberoucí předtančení a bohatou tombolu.
A co je hlavní na tomto večeru??? Celý večer bude očekáván samotný růžový panter v celé jeho kráse.

Kdy? 3.3.2007

Den pootevřených dveří

5. 1. Zapomněli jste se na něco zeptat?
Nestihli jste den otevřených dveří 5.12.2006?
Váháte mezi školami?
Zajímají Vás priority naší školy.

Přijďte v úterý 9. ledna 2007 od 15:00 do 18:00 na Den pootevřených dveří.

Výpadek elektřiny

19. 1. Z důvodu výpadku elektrického proudu v pátek 19. ledna 2007 ředitelka školy ruší výuku ve všech třídách. Pro žáky primy až kvarty je zajištěn program ve škole.

Ministryně školství Dana Kuchtová vydala doporučení ředitelům škol, aby dnes kvůli mimořádnému počasí dali dětem den volna. Rozhodnutí, zda děti nakonec do školy přece jen nepůjdou, nechala Kuchtová na ředitelích jednotlivých škol.

Změna termínu malých maturit

12. 1. Vzhledem k výměnnému pobytu sexty v Geldropu (28. května - 2. června) se mění termín malých maturit takto:
v týdnu 14.-15.5. proběhne malá maturita v sextě a 2. ročníku
v týdnu 28.5.-1.6. v kvartě.
Jednotlivé zkouškové dny budou upřesněny.

Výsledky voleb do Školské rady

10. 1. Voleb do Školské rady se v úterý 9. ledna zúčastnilo 105 oprávněných voličů. Pro platnost voleb je potřeba účast alespoň 1/3 oprávněných voličů (minimálně 112). Z důvodu malé účasti jsou volby neplatné a musí se opakovat.
Náhradní termín byl stanoven na úterý 23. ledna 2007 od 13:30 do 17:00 opět v budově Gymnázia Karla Čapka Dobříš.
Zpráva volební komise o průběhu doplňovacích voleb